Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Carerix - Enables the ultimate matchmaking
Preventieve, kwaliteitsbewakende ondersteuning

Premium support

Naast de standaard support biedt Carerix ook de mogelijkheid tot een aanvullend Premium Support pakket. U kunt tijdens kantooruren (CET) telefonisch contact opnemen met één van onze Premium Support collega’s en uw vraag direct stellen of uw probleem melden. Onze collega zal dan meteen met u meekijken om uw verzoek op te lossen of zo nodig intern voor u uit te zetten.

Alle voordelen van Premium Support

  • Snelle afhandeling van uw vragen
  • De mogelijkheid om direct door te vragen en te reageren
  • Direct een tijdindicatie wanneer wij “grote” werkzaamheden voor u afronden
  • Één vast aanspreekpunt die hierdoor goed op de hoogte is van uw situatie
  • U hoeft zich niet meer te verdiepen in een aantal beheerderswerkzaamheden

Met Premium Support bent u verzekerd van snelle, adequate assistentie van onze ervaren collega’s. Daarnaast biedt het Premium Support pakket u preventieve, kwaliteitsbewakende ondersteuning zoals het inzichtelijk maken van “dubbele dossiers”. En verzorgen wij ook complexe ‘beheerfuncties’.

Strippenkaart
Ook is er de mogelijkheid om een strippenkaart af te sluiten voor reguliere consultancy ter verbetering van het Carerix systeem in uw organisatie.

Bij een calamiteit

Kunt u het systeem niet meer gebruiken? En heeft u onze status pagina al gecontroleerd via status.carerix.com en geeft deze geen storing binnen Carerix aan?
In dit soort noodgevallen kunt u tussen 7:00 en 22:00 uur contact opnemen met ons via de u bekende calamiteitenlijn en zullen wij uw melding met de juiste prioriteit voor u oppakken.

Premium Support openingstijden
Ma. 09.00 – 17.00 uur
Di. 09.00 – 17.00 uur
Wo. 09.00 – 17.00 uur
Do. 09.00 – 17.00 uur
Vr. 09.00 – 17.00 uur